“Bir Kadın Sevdim” Tüm Dijital Platformlarda
Yıllardır performansı ile sahnelerin tozunu attıran, müziğin bir çok dalında tecrübesiyle yer alan Altuğ Akınsel sözü ve müziği kendisine ait olan “Bir Kadın Sevdim” isimli şarkısını “Sevgililer Günü”ne özel yayınladı.
Yıllardır performansı ile sahnelerin tozunu attıran, müziğin bir çok dalında tecrübesiyle yer alan Altuğ Akınsel sözü ve müziği kendisine ait olan “Bir Kadın Sevdim” isimli şarkısını yayınladı.
4 yıl önce yayınladığı “Saman Alevi” şarkısıyla oldukça beğeni toplayan daha önceleri birçok önemli ismin projesinde yer alıp aynı sahneyi paylaşan Akınsel’in “Bir Kadın Sevdim” müzik severlerle buluştu.
90'ların En Hit Parçalarından ''Saman Alevi'' Yeniden
Rock müziğin genç ismi Altuğ Akınsel, 90’ların hit parçalarından biri olan Saman Alevini yeniden canladırdı. Söz’ü Şehrazat’a, müziği ise Garo Mafyan’a ait olan parçanın yeni düzenlemesini Zafer Paydaş, süpervizörlüğünü ise İskender Paydaş üstlendi. Daha önce 1992 yılında Ozan Orhon tarafından bildiğimiz şarkıyı bu defa Altuğ Akınsel yorumuyla dinleyeceğiz. Kendisi ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbetle sizi başbaşa bırakıyoruz.
"Kare AS / Başucu Albümleri"nin bu haftaki konuğu Altuğ Akınsel
İlk albümü “Değişmişiz”i iki yıl önce yayınlayan Altuğ Akınsel müziğe yedi yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı klarnet bölümünü kazanarak başlıor ve önemli şeflerden, müzisyenlerden dersler alarak yoluna devam ediyor. Sürecini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bir oyunun müzik direktörlüğü, beraberinde kurduğu orkestra çalışmaları, TRT için hazırlanan bir belgeselin müzikleri izliyor.
Önümüzdeki günlerde bir cover şarkı ile dinleyeceğiz kendisini. Ozan Orhon’un “Saman Alevi” isimli Şehrazat – Garo Mafyan imzalı şarkısına yepyeni bir yorum getirdi müzisyen ve şarkının düzenlemesini Zafer Paydaş ve İskender Paydaş gerçekleştirdi. Akınsel ile uzun uzun bir söyleşi yeniden buluşacağız ama öncesi başucu albümlerini buradan öğreneceğiz.
Bilal Özcan: Bir şarkı duydum ve...
Altuğ Akınsel’i dinleyin!
Bazen, ilk kez bir şarkı duyar, şaşırırsınız, Çok beğenirsiniz.Size oldu mu hiç böyle ?
Söyleyen tanıdık bir ses değildir bile, Ancak şarkı sarar sizi… Katar içine,
Alır götürür belkide… Uzaklara…
Harika bir rock şarkıydı duyduğum, Bir kafeteryanın teybinde çalıyordu, Durdum, geri döndüm, Kafeteryaya girdim ve kasadaki bayana sordum: -“Kim bu söyleyen?” -“Altuğ Akınsel” dedi... Ve o sordu -Çok iyi söylüyor değil mi? Buyurun bir kahve için, dinleyin” İsmi ‘Görünmez Kentler’di… Şarkı dediğin, adamı yolundan çevirmeli, Zamanı unutturmalı, saati şaşırtmalı hatta randevusunu kaçırtmalı… Ama heyhat! Maalesef müzik sektöründe çok fazla yeni güzel şarkı çıkmıyor, Daha doğrusu üretilemiyor, Bunun, başta sosyal ve ekonomik sebepleri olmak üzere çok çeşitli nedenleri var. Altuğ Akınsel’in albümünü buldum, aldım, Müziğe hayatını adamış genç bir adamla karşılaştım. Henüz 22 yaşında ama senfoni orkestrası şefliği yapıyor ve bütün enstrümanları çalabiliyor. 6 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın klarnet bölümünü kazanmış,
Senfoni orkestralarında çalmış, solo konserler vermiş, tiyatro oyunlarının müzik direktörlüğünü yapmış ve Marmara Senfoni orkestrasını kurmuş!
Altuğ’un ilk albümü ‘Değişmişiz’de rock tarzı 10 şarkı var. Biri hariç hepsinin sözü ve 10’unun da bestesi, düzenlemesi kendisine ait.
Şarkılarını dinledikçe merakım arttı, meraklandıkça araştırdım, Ve şu ayrıntıyı da öğrendim: Müzikte doğallıktan yana olan genç adamın, albümünün tamamı bir defada kaydedilmiş… Genellikle yurt dışındaki rock grupları yaparlar bunu… Girerler stüdyoya ve ‘Hücum Kayıt’ denilen yöntemle bir kerede tüm enstrümanlar çalınır, tüm şarkılar söylenir ve albüm tamamlanır. O gün Kadıköy’de yürürken,
Kulağıma o harika şarkının sesi gelince, İyi ki yolumu değiştirmişim, İyi ki girmişim o kafeteryaya…
Sebahat Bağbars GO GIR
Sebahat Bağbars’ın Altuğ Akınsel ile yaptığı GO GIRL/MAYIS röpörtajı sizlerle..
Söyleşi: Kadri Karahan / Ocak 2012
- İlk albümünüz ‘’Değişmişiz’’ henüz çok yeni bizlerle buluştu. Albümle ilgili elbette sormak istediğim şeyler olacak ama öncesinde en başa dönelim istiyorum. Yedi yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı klarnet bölümünü kazanıyorsunuz ve önemli şeflerden, müzisyenlerden dersler alıyorsunuz? O küçük çocuğun heyecanı nasıl tarif edilir bugün baktığınızda?
- O küçük çocuk başta hiçbir şeyin farkında değildi. Hatta başlarken “bunca yıl nasıl geçer” diye düşünen biriydi ki şu an o çocuk “bunca yıl nasıl geçti” diye şaşkın. Ama tabi ki müzik, küçük yaşta öğrenilmeye başlanmalı. Temellerinin sağlam atılması gerekiyor. Temeli sağlam olmalı ki, katları çıktığınızda 1 veya 5 - 10 sene sonra olabilecek tek bir depremde yıkılmasın. Hayatım o yaştan beri neredeyse sadece müzikle geçiyor. Çok iyi hocalar ile öğrenim gördüm. 7 senelik bir piyano eğitimim var, 12 senedir ise klarinet çalıyorum. Bu sene son senem ve ardından ilgimin orkestra şefliğine kaymasından dolayı da yüksek lisansta öğrenimime şef olarak devam etmek istiyorum.