top of page

Sık Sorulan Sorular


  • Neden Hit?

Çünkü HİT, platformlarla doğrudan anlaşması olan gerçek bir dağıtım şirketidir. Bu tarzda hizmet veren şirketlerin pek çoğu gibi herhangi bir dağıtım şirketiyle yapmış olduğu anlaşmalar üzerinden ürün dağıtımına aracılık eden bir servis değildir. Ürünleriniz Hit sistemi üzerinden müzik platformlarına otomatik olarak gider. Böylelikle ne ürün gönderiminde, ne rapor alırken, ne ödemeler esnasında zaman kaybı yaşamaz, fazladan komisyon ödemezsiniz.

  • Dağıtım sisteminizde hangi platformlar bulunuyor?

Global ve yerel 150'yi aşkın önemli müzik servisine dağıtım sağlıyoruz. Bunlardan birkaçı; iTunes, Apple Music, Spotify, Deezer, Google Play, AmazonMusic, Rdio, 7digital, Anghami, JUKE, MixRadio.

  • Kazançlar nasıl dağıtılıyor?

Ürünlerinizin perakende satış bedelleri üzerinden eser sahibi telifleri ile müzik platformlarının payları ve hizmet bedelleri düşürüldükten sonra kalan tutar ürün sahibi olarak her 100 TL'lik satış rakamına ulaştığınızda üyelikte belirttiğiniz hesaba yapılmaktadır. Şarkı satışı üzerinden bir örnekle şöyle anlatabiliriz: Perakende satış fiyatı 1,29 TL olan bir şarkıdan 0,70 TL ürün sahibi oarak size ödenir. Yalnızca ABD, Japonya, Avustralya gibi bazı ülkelerde satış gelirleri üzerinden ayrıca %10-%20 arasında vergi kesintisi yapılmaktadır.

  • Şarkılarımın indirilme ve dinlenme hareketlerini nasıl takip edebilirim?

Üyelik ardından üyelik panelinizden online olarak istatistiklerinizi takip edebilirsiniz.

​​

  • Eser hak sahipliği kimde oluyor? Cover şarkı yayınlayabilir miyim?

Ürünleriniz üzerindeki haklar (fonogram hakları) ve /veya bunun sorumluluğu tamamen size ait. Hit, hiçbir şekilde bu hakları ve sorumlulukları talep etmez, almaz, sahiplenmez. Ürünlerin hem mülkiyeti, hem de tüm kontrolü sizin elinizde. Şarkıların eser sahibi, o şarkının söz yazarı ve bestecileridir. Ürünlerinizde yer verdiğiniz şarkıların söz yazarı ve bestecisi sizseniz ayrıca bir izne ihtiyacınız yoktur. Ancak herhangi bir şarkının sizden başka bir eser sahibi varsa kendilerinden mutlaka izin yazısı (muvafakatname) almanız gerekir. İzinsiz kullanımlarda hapis cezasına kadar varan ciddi yaptırımlar söz konusudur. Hit platformuna kayıt yaptırırken doldurduğunuz üyelik formundaki ''Kullanıcı Sözleşmesi'nde de açıkca ifade edildiği gibi, eserlerin ana haklarıyla alakalı Hit, hiç bir sorumluluk almamaktadır. Üyelik kaydı yaptırmanız durumunda tarafımıza ''elektronik imza'' ile tüm bu bilgileri okuduğunuz, eserlerinizin haklarının size ait olduğunu kabul ederek dijital platformlara eserinizi dağıtabilmemiz için gerekli işlemleri başlatabilmek için bize izin (muvafakat) verdiğiniz anlamına gelmektedir. Bu anlamda kullandığınız, icra ettiğiniz ve dijital dağıtıma açmak istediğiniz şarkıların eser sahiplerinden yazılı izin aldığınızdan ve bu iznin sizin dijital satış faaliyetlerinizi de kapsadığından emin olun. 

  • Eserimi/Şarkımı nasıl yüklerim?

Bizimle çalışmaya başladığınız ve sistemimiz üzerinden hesabınızı oluşturduğunuzda ihtiyacınız olan hizmeti seçebilmeniz için gerekli panele ulaşabileceksiniz. İhtiyacınız olan malzemeler şarkıların WAV dosyaları, ürün kapak görseli, müzik türü, sanatçı bilgisi, yayınlanmasını istediğiniz tarih gibi diğer detaylar.

  • Satış fiyatını ve çıkış tarihini belirleyebilir miyim?

Satış fiyatınızı ve yayınlanmasını istediğiniz tarihi tamamen siz seçebilirsiniz.

  • Ürünlerimin tanıtımını nasıl yapabilirim?

Tanıtım hizmetine ihtiyacınız olacağını düşündüğümüzden ZB MEDYA İLETİŞİM ile sizin için özel PR paketleri hazırladık. Bunun için info@hitentertainmentgroup.com adresinden Pazarlama bölümü ekibimiz yardımcı olacaklardır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page